Kék sajttal, dióval és balzsamos mázzal töltött füge

Hozzávalók:

8 friss füge, felezve
15 dkg kék sajt, morzsolva
1/4 csésze dió, pirítva és durván darabolva
1/4 csésze balzsamecet
1 tbs méz
Friss kakukkfű vagy rozmaring díszítéshez (választható)

Elkészítés:

Készítsük elő a balzsamos szirupot:

Kis serpenyőben közepes tűzön vegyítsük a balzsamecetet és a mézet. Addig főzzük, amíg a keverék a felére csökken és szirupos nem lesz, kb 5-7 percig. Tegyük hidegre egy kicsit.

Állítsuk össze a tölteléket:

Tegyük a füge feleket egy tálra, vágjuk fel az oldalát. Minden füge közepébe kanalazzunk kis mennyiségű kéksajtot. Szórjunk pirított diót a kéksajtra. Csepegtessünk balzsamos szirupot minden fügére, hogy gyönyörű legyen a befejezés.

Kínálás: 

Rusztikus fadeszkára vagy fehér tálra rendezzük a töltött fügéket. Szórjunk köréjük extra diót és friss kakukkfüvet, hogy elbűvölő ünnepi megjelenést kapjon a tál.

Előző cikk

Egyediség és kifinomultság

Következő cikk

Leeshet az állunk: tíz rekordot döntött meg a Wicked

Hozzászólás írása

Ossza meg a véleményét

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy a legfrissebb bejegyzések közvetlenül az e-mail fiókodba érkezzenek!
Tiszta inspiráció, semmi spam ✨